Support

Wij gaan graag een stapje verder om u te ontzorgen, hoe kunnen wij u verder helpen?

Contact opnemen

Kunt u uw antwoord niet bij de veelgestelde vragen vinden of heeft u een specifiekere vraag, dan komen wij graag met u direct in contact.

Naar contact

Veelgestelde vragen

Administratief

Hoe plaats ik een bestelling?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om online de bestelling en betaling te doen. Wij verzoeken u om bestellingen per e-mail, via een bestelformulier of via het contactformulier aan te vragen.

Waar vind ik mijn facturen?

Via het klantenpaneel heeft u te allen tijde inzage in de ontvangen facturen, alsmede de status van de betaling.

Worden mijn diensten automatisch verlengd?

Ja, wanneer wij geen opzegging hebben ontvangen, zullen uw diensten automatisch een nieuwe contractperiode ingaan. Zonder tegenbericht zorgen wij ervoor dat uw diensten te allen tijde bereikbaar blijven.

Wat is het opzegtermijn?

Voor alle diensten geldt dezelfde opzegtermijn van een maand, u dient uiterlijk één maand voor de verlenging van het contract uw opzegging schriftelijk door te geven.

Hoe zeg ik mijn diensten op?

Wij verzoeken u om opzeggingen schriftelijk door te geven, dit kan per e-mail of via het contactformulier.

Ik ben verhuisd, hoe wijzig ik mijn adresgegevens?

U kunt via het klantenpaneel te allen tijde uw adresgegevens wijzigen. In het menu navigeert u naar 'Debiteuren', zodat uw facturen op uw nieuwe adres worden geadresseerd. Daarnaast navigeert u via het menu naar 'Domeinnamen' en vervolgens 'Domeinhouders' om de nieuwe adresgegevens voor uw domeinnamen door te voeren.

E-mail

Hoe stel IMAP voor mijn e-mailprogramma in?

Om mail te ontvangen via uw e-mailprogramma, dient u de volgende IMAP instellingen te hanteren:

IMAP server/host: mail.c4-host.com
Gebruikersnaam: Uw e-mailadres
Wachtwoord: Uw wachtwoord
Poort: 143
Beveiliging: STARTTLS

Hoe stel SMTP voor mijn e-mailprogramma in?

Om mail te versturen via uw e-mailprogramma, dient u de volgende SMTP instellingen te hanteren:

SMTP server/host: mail.c4-host.com
Gebruikersnaam: Uw e-mailadres
Wachtwoord: Uw wachtwoord
Poort: 587
Beveiliging: STARTTLS

Waar kan ik op webmail inloggen?

Via webmail.c4-host.com kunt u inloggen op webmail. Middels uw e-mailadres en wachtwoord logt u simpelweg op uw mailbox in.

Wat is de maximale bijlage grootte?

Het is mogelijk om een totaal van 30MB aan bijlagen via e-mail te versturen. Indien u grotere bijlagen wenst te versturen, raden wij aan om WeTransfer of andere online diensten te gebruiken om bestanden te delen.

Hoe kan ik e-mailadressen aanmaken/verwijderen?

Via het klantenpaneel kunt u mailboxen, doorverwijzingen en catch-alls beheren.

Wat is fair use?

In de basis heeft u recht op ongelimiteerde mailboxen, doorverwijzingen en catch-alls. Met fair use heeft u recht op een 'redelijk' aantal mailboxen, doorverwijzingen en catch-alls die voor uw situatie geschikt zijn. De totaliteit van de schijfruimte bepaalt hoeveel e-mail u kunt ontvangen en opslaan, afhankelijk van uw pakket.

Domeinnaam

Wat is een verhuistoken?

Om een domeinnaam naar ons te verhuizen of naar een andere provider te verhuizen, heeft u een zogeheten verhuistoken nodig (ookwel EPP code genoemd). Met deze verhuistoken machtigt u de nieuwe provider om uw domeinnaam te verhuizen. De verhuistoken is als het ware een eenmalige toegangscode voor de verhuizing.

Hoe herstel ik mijn DNS?

Indien u een fout heeft gemaakt met de DNS, kunt u de DNS herstellen naar de standaardinstellingen. Door in te loggen op het klantenpaneel kunt u de DNS van uw domeinnamen beheren. Hiervoor navigeert u in het menu naar 'Domeinnamen', vervolgens klikt u op het potlood icoon om te bewerken en navigeert u naar 'DNS' in het bovenste menu. Op de pagina klikt u op 'Herstel naar standaard' en vervolgens 'Opslaan', het kan enkele uren duren voordat de wijzigingen waarneembaar zijn.

Hoe lang duurt een domein verhuizing?

Het verhuizen van een domein is meestal binnen 24 uur geregeld, afhankelijk van de domeinextensie en restricties van de actuele domeinprovider, kan het tot 72 uur duren voordat het domein verhuisd is.

Hoe stel ik een redirect voor een domeinnaam in?

Wanneer u enkel een domein bij ons registreert (zonder hosting), tonen wij standaard onze placeholder pagina. Op verzoek kunnen wij kosteloos een redirect instellen, zodat uw domeinnaam doorverwijst naar een URL naar keuze.

Hosting

Hoeveel websites kan ik op een hostingpakket aansluiten?

Afhankelijk van uw webhostingpakket, kunt u meerdere websites (domeinnamen) hosten. Voor webhostingpakket 'mini' kunt u voor slechts 1 domeinnaam een website hosten, voor paket 'regulier' kunt u twee verschillende websites hosten en voor pakket 'optimaal' zijn dit vier websites. U hoeft dus niet meerdere pakketten af te nemen, wanneer u meer dan één website wilt hosten.

Wat is een gratis SSL certificaat?

Het verkeer naar uw website wordt beveiligd door onze gratis SSL certificaten. Wij maken gebruik van Let's Encrypt om een SSL certificaat voor uw website aan te vragen.

Kan ik een back-up van mijn website terugplaatsen?

Elke nacht maken wij back-ups van uw websites en e-mail, deze back-ups worden op een externe locatie buiten het datacenter opgeslagen. Op verzoek kunnen wij een back-up van uw gehele website of gehele mailbox terugplaatsen, tot een periode van 2 maanden geleden.

Hoe log ik in op FTP?

Bij het bestellen van een webhostingpakket, krijgt u de toeganggegevens van (onder andere) uw FTP toegemaild. U kunt gebruik maken van FTP programma's zoals FileZilla of WinSCP om via FTP toegang tot uw website bestanden te krijgen.

Kunnen wij u verder helpen?

Wij gaan graag net even dat stapje verder om u te ontzorgen, of u nu een nieuwe of bestaande klant bent. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Dan komen wij graag met u in contact!

Contact opnemen