Verhuisservice

Verhuizen van uw website en e-mail is nog nooit zo gemakkelijk middels onze gratis verhuisservice.

Verhuizen

Wij begrijpen dat het verhuizen van hostingprovider een lastige keuze is. Als hostingprovider, nemen wij graag de verantwoordelijkheid om u te ontzorgen in deze logistieke operatie, zodat uw website en e-mail gedurende de verhuizing bereikbaar blijven.

Middels onze jarenlange ervaring en vele verhuizingen, kunnen wij in bijna alle situaties voorzien. Of u nu op Wordpress draait of uw website op maat is ontwikkeld, wij ondersteunen graag in iedere situatie.

Verhuizen

Onze werkwijze

Zodra u de keuze heeft gemaakt om de hosting van uw website en/of e-mail bij ons onder te brengen, gaan wij aan de slag met uw verhuizing. Voor de verhuisservice reserveren wij kosteloos één uur per domein om uw verhuizing uit te voeren. Uit onze eerdere verhuizingen hebben wij ervaren dat deze gereserveerde tijd bijna altijd voldoende is. Mocht de verhuizing van uw diensten toch complexer zijn en meer tijd gaan kosten, dan zullen wij u tijdens de inventarisatie een raming geven.

Wij voeren het volgende stappenplan uit om uw diensten zo zorgvuldig mogelijk te verhuizen.

 1. Inventarisatie

  Voor het inschatten en daadwerkelijk kunnen uitvoeren van de verhuizing, ontvangen wij van u de inloggegevens van uw website(s) (bijv. FTP, Wordpress admin, etc.) en mailboxen (IMAP). Tijdens deze stap controleren wij de toegang, benodigde schijfruimte en de compatibiliteit van uw website(s). Verder ontvangen wij alvast de juiste verhuiscodes van de domeinen om de volgende stappen soepel te doorlopen.

 2. Synchronisatie website(s)

  Indien u gekozen heeft voor een webhostingpakket, zullen wij in deze stap uw website(s) kopiëren naar onze webhostingomgeving. Zodoende is uw website direct te serveren vanuit onze omgeving, op het moment dat de verhuizing voor uw domein(en) in gang wordt gezet.

 3. Visuele controle website(s)

  Indien u gekozen heeft voor een webhostingpakket en voordat wij uw website(s) daadwerkelijk verhuizen, bootsen wij uw website na op onze webomgeving. In deze stap controleren steekproefsgewijs of meerdere pagina's van uw website te bezoeken zijn, de afbeeldingen correct inladen en dat er geen foutmeldingen optreden die te relateren zijn aan de verhuizing.

 4. Synchronisatie mailboxen

  Met het verkregen overzicht van uw e-mailadressen en IMAP inloggegevens, maken wij de e-mailadressen op onze mailomgeving aan. Daarna synchroniseren wij alvast eenmalig uw e-mailadressen, zodat de inhoud van uw mailboxen (mappen en e-mails) naar onze omgeving gekopieerd worden. De synchronisatie is een volledig geautomatiseerd proces, waardoor wij geen inzage op de inhoud van uw mailboxen hebben.

 5. Verhuizing domein(en)

  Op het moment dat de synchronisaties voltooid zijn, sturen wij u de e-mail dat u gereed bent voor de verhuizing. Met uw goedkeuring zullen wij pas de verhuizing van de domeinnamen in gang zetten. Door de voorbeiding van de voorgaande stappen, zullen uw diensten geen/minimale onbereikbaarheid* ervaren.

  Mocht u nog vragen hebben of wensen om een handmatige controle op de e-mail uit te voeren (via webmail), kunnen wij u hierin faciliteren.

  * Het aanvragen van uw gratis SSL certificaat voor uw website(s), kan pas plaatsvinden op het moment dat uw domein(en) volledig overgedragen zijn. Nadat de verhuizing van uw domeinen zijn goedgekeurd, kan het tot 60 minuten duren voordat wij uw gratis SSL certificaat kunnen aanvragen.

 6. Laatste synchronisatie mailboxen

  Tussen het moment dat wij de eerste e-mail synchronisatie hebben uitgevoerd en uw domeinen naar onze omgeving verwijzen, kan er wat tijd tussen zitten waarin u nog nieuwe e-mails heeft verstuurd of ontvangen. Hierom voeren wij nogmaals een synchronisatie van de mailboxen uit, zodat ook de laatste ontvangen/verzonden e-mails naar onze omgeving worden gekopieerd.

 7. De verhuizing is voltooid

  Gefeliciteerd, uw verhuizing is met succes afgerond. U ontvangt van ons een bevestiging per mail dat de verhuizing voltooid is. Indien u nadien nog vragen en/of opmerkingen heeft, zijn wij zeer ontvankelijk.

Kunnen wij u verder helpen?

Wij gaan graag net even dat stapje verder om u te ontzorgen, of u nu een nieuwe of bestaande klant bent. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Dan komen wij graag met u in contact!

Contact opnemen